Potrzebujesz sposobu na szybkie gotowanie? Czy wiesz czym jest szybkowar? To urządzenie, które przypomina standardowy garnek, jednak jego sekret brzmi w specjalnej pokrywce, pod którą tworzy się ciśnienie, dzięki temu przygotowanie dań jest szybsze, danie się szybciej gotuje pod ciśnieniem. W internecie można znaleźć wiele przepisów na wykorzystanie szybkowaru. Przygotować można w nim takie potrawy jak: rosół, gulasz, kapustę, wiele rodzajów mięs na różne sposoby (jednak w szybkowarze najlepiej sprawdzają się mięsne dania duszone). Wystarczy wszystkie składniki wrzucić do niego, dodać trochę płynów (wody, bulionu czy np. pomidorów) zamknąć, poczekać, aż guzik opadnie - jest to znak, że wytworzyło się ciśnienie i już rozpoczęło się szybkie gotowanie. Po zakończeniu gotowania należy odczekać, aż przycisk (najczęściej jest on w kolorze czerwonym) z powrotem wyskoczy, to będzie znak, że nie ma już dużego ciśnienia w środku i można bezpiecznie otworzyć pokrywę (należy uważać ściągając ją, gdyż ulotni się dużo gorącej pary).
Pewnie się zastanawiasz, czy szybkowar jest dla ciebie? Czy potrzebujesz takie urządzenie? Sprawdź szybkowar opinie na jego temat, które są opublikowane przez jego posiadaczy. Można spotkać same pozytywne opinie na jego temat, to oznacza, że jest to przydatne urządzenie.